Thrive is een exclusief platform. Wil je na dit artikel meer lezen? Maak dan een account aan.

Winnaarsmentaliteit

Winnaars behoren binnen de mensheid tot een bijzonder groepje. Winnaars steken anders in elkaar. Binnen dit selecte groepje zijn onderverdelingen te maken, tot je tot een aantal extréém competente individuen komt. Als het gaat om mentaliteit, omgaan met de realiteit en keer op keer alle verwachtingen overtreffen is Bibian Mentel de absolute wereldleider. Thrive steekt in deze documentaire in op de kracht van Bibian’s leiderschap, op een manier waar ondernemers veel waarde uit kunnen halen.

Ze was in training voor de Olympische Spelen in Salt Lake City wanneer plotseling haar been moest worden geamputeerd, ze was 29. Nu is Bibian 46, heeft ze van snowboarden een Paralympishe sport gemaakt en er zelf drie gouden medailles in bemachtigd. In 2019 keerde voor de elfde keer kanker terug in haar lichaam, toch heeft ze weer doelen en werkt ze om die te behalen. Bibian is uitzonderlijk.

Bibian Mentel heeft als snowboardster meerdere gouden Paralympische medailles op haar naam staan. Tijdens de Paralympische Winterspelen van 2018 behaalde Bibian opnieuw tweemaal goud, terwijl kort daarvoor voor de negende keer kanker bij de atlete werd vastgesteld. Bibians prestaties zijn indrukwekkend, maar ze is veel meer dan de nieuwskoppen die over haar geschreven worden.

Thrive is er voor de ‘highly committed’: ondernemers die het punt aan de horizon op hun vizier houden terwijl ze de weg er naartoe creëren. Er is echter nog een klein groepje mensen op aarde dat zich op een level daarboven bevind, zij zijn gedreven, ‘the driven’. Bibian Mentel is overduidelijk een gedreven persoon. Ze weigert zich neer te leggen bij de regels, de wetten en verwachtingen van anderen. Ze creëert haar eigen weg en bij iedere tegenslag groeit haar vermogen om terug te veren. Het lijkt soms bovenmenselijk.

Straight-Line Leadership Int. maakte een dertig minuten durende documentaire over Bibian, met nadruk op elementen waar duidelijke raakvlakken liggen met ondernemerschap. ‘Winnaarsmentaliteit’ ging tijdens een evenement van Straight-Line Leadership Int. in première.