Leiderschap
2 min

In het leven heb je altijd een keuze

Column Publicatiedatum: 26 november 2019

‘Weten’ is oppervlakkig. ‘Zijn’ heeft inhoud en diepgang. Slachtoffers houden zich bezig met oppervlakkige activiteiten. Mensen die eigenaarschap nemen over hun leven houden zich bezig met kernacties.

Mensen van wie het leven in puin ligt, weten wat het is dat ze zouden moeten doen. Mensen die het leven benaderen met snelheid en kracht ‘doen wat ze weten’. Mensen die ‘het heel hard proberen’ houden zich bezig met ‘hun best doen’. Mensen die succesvol zijn houden zich bezig met doen wat nodig is.

Iemand die weet dat hij dapper zou moeten zijn in een situatie is anders dan iemand die daadwerkelijk dapper is. Iemand die weet dat hij gezond zou moeten eten is anders dan iemand die gezond eet. Iemand die weet dat hij zou moeten sporten is anders dan iemand die sport. Iemand die weet dat hij zijn financiële situatie zou moeten verbeteren is anders dan iemand die zo veel geld genereert dat het vrijwel niet uit te geven is.

In het leven heb je altijd de keuze om ‘op deze manier’ te zijn of ‘op die manier te zijn’. Beide keuzes hebben consequenties. Het gaat erom je hiervan bewust te zijn en een keuze te maken.

Kies verstandig.

Tekst: Dusan Djukich, Caya FormanBeeld: Jeremy van Bedijk
Advertentie
Straight-Line Leadership - Tools for Living with Velocity and Power