Thrive is een exclusief platform. Wil je na dit artikel meer lezen? Maak dan een account aan.

Waarom anderen wél goed personeel vinden

“We hebben een uitdaging met het behouden van ons bouwpersoneel, waar een groot tekort aan is in de arbeidsmarkt, omdat ze extreme aanbiedingen krijgen van onze concurrenten.”

Antwoord op de vraag
Kristof Cuppens geeft antwoord op deze vraag, die tijdens een online meeting van Straight-Line Leadership Int. werd gesteld. In zeven minuten wordt uiteengezet wat vandaag de dag de grootste oorzaak is van personeelsverlies. Vanuit daar wordt gekeken naar de aanpassing die voor ondernemers in deze situatie nodig is om te komen tot een bedrijf waarbij personeel behouden geen probleem is.

Brutale eerlijkheid
De groei van ieder bedrijf staat of valt met de eerlijke kijk van de leider. Vergeet de termen ‘goed’ en ‘slecht’. Vervang deze met ‘werkbaar’ en ‘onwerkbaar’. En kijk dan eens brutaal eerlijk naar de staat van je bedrijf. Hoe ga je met je medewerkers om? Heeft werken bij jou naast een financieel voordeel, ook een sociale toevoeging in hun leven? Waarom zou iemand, ondanks een hoger salaris bij een andere aanbieder, toch bij jou blijven? Of nog belangrijker, waarom zou iemand vertrekken? Met andere woorden: wat is werkbaar binnen je bedrijf en wat niet?