Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

1
Wat is Thrive?

Thrive is dagelijks in conversatie met de leden en het netwerk van Straight-Line Leadership Int. We zijn een assistent in transformatie, een uitnodiging tot grootsheid en vertellers van verhalen van leiders die krachtig in het leven staan.

Thrive nodigt uit tot nadenken, reflectie en bovenal het ondernemen van actie. We sporen mensen aan het leven iedere dag zonder terughoudendheid tegemoet te komen en steeds weer het volgende niveau te bereiken; zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

2
Ik heb geen Thrive-account. Kan ik er een aanmaken?

Thrive is een mediakanaal ontwikkeld voor leden van Straight-Line Leadership Int. Daarnaast hebben ook oud-leden en deelnemers van exclusieve events de mogelijkheid om een account aan te maken. Een account aanmaken is enkel mogelijk via een uitnodiging met een persoonlijke link. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Dan kun je helaas geen account aanmaken.

3
Hoe kan ik betalen voor producten in de shop?

   In Nederland kan veilig betaald worden met iDeal.

Bestand:Bancontact logo.svg   In België kun je kiezen voor Bancontact.

Je betaalt altijd de prijs die je op het scherm ziet. Alle prijzen zijn inclusief btw en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Ook worden geen verzendkosten gerekend; alle prijzen zijn inclusief gratis verzending.

4
Wat is de levertijd voor producten in de shop?

Bij ieder product staat de levertijd vermeld. In de basis communiceren we drie tot vier werkdagen leverdagen. In de praktijk is je aankoop er vaak binnen één werkdag.