Effectiviteit
3 min

Thrive account

Artikel Publicatiedatum: 05 januari 2020

Met slechts 24 uur in iedere dag en een volle agenda is afleiding erg kostbaar. Je grootste kostenpost is namelijk het geld dat je kunt verdienen, maar niet doet.

Afleiding is soms gewoon lekker, dat is de pay-off en tegelijk het probleem. We zijn mensen, biologisch hetzelfde en we hebben onszelf allemaal anders geprogrammeerd. Er is daardoor een groot verschil in de manier waarop mensen met tijd omgaan. Een ‘ondernemer’ die ieder uur zijn linkedin, twitter, instagram en facebook checkt op likes en berichten van anderen heeft weinig respect voor zijn eigen bedrijf. Je zou zelfs kunnen stellen dat zo iemand weinig respect toont richting zijn directe omgeving, want hoeveel hoger zou de kwaliteit van leven zijn als hij zou besluiten niet zo terughoudend te leven? Het antwoord hierop is duidelijk wanneer we kijken naar de meest succesvolle ondernemers op aarde. Dit zijn gedreven mensen. Zij zijn op een missie. Ze zijn licht en opgewekt, creatief, vindingrijk en ‘hard to kill’. Dit zijn de leiders van de samenleving. Maar ook zij hebben slechts 24 uur in iedere dag en een volle agenda. Het verschil is dat zij simpelweg geen afleiding tolereren, dus is er geen afleiding.

In deze alsmaar sneller digitaal ontwikkelende wereld wordt de strijd tegen afleiding door meer en meer mensen verloren. Wat resulteert in een alsmaar groeiende groep slachtoffers en op zijn beurt een alsmaar zwakkere samenleving. Cultuur verdwijnt, historie wordt vergeten, idolen worden met de grond gelijk gemaakt en volstrekte idioten krijgen meer aandacht dan ooit. Een groot aandeel in deze neerwaartse spiraal zit in de manier waarop mensen met tijd omgaan en hoe makkelijk er wordt gekozen voor comfort over groei.

‘Dat klinkt best negatief allemaal’. Pessimisme, realisme, het is een dunne lijn. Een onderscheid dat er totaal niet toe doet wanneer we focussen op groei en vooruitgang. Zoals links leunende mensen zeggen: ‘een betere wereld begint bij jezelf’, zo zeggen de rechtse mensen dat eigenlijk ook. En het is natuurlijk waar. Een betere wereld begint bij jezelf. Sterker nog. Als alles wat jij meemaakt in de wereld door jouw hersenen verwerkt wordt, kan alléén jij de wereld verbeteren. En dat begint dus bij jezelf.

Thrive biedt dagelijks de tools voor ondernemers om effectief, krachtig en zelfbewust de wereld te lijf te gaan. Licht en opgewekt, met een sterke mening, puur gericht op werkbaarheid en resultaat. Want wie zijn shit op orde heeft stelt anderen in staat hetzelfde te doen. Thrive biedt je concrete tools die gebruikt worden door de meest effectieve mensen op aarde, mensen die we wereld vooruit bewegen.

Verhoog je effectiviteit, je leiderschap, je relaties, je zelfbewustzijn en je kwaliteit van leven. We moeten vooruit. Maak Thrive je startpagina en maak direct je persoonlijke account aan die je onbeperkt toegang verleent tot alle content.

Advertentie
Thrive account
THRIVE - Maak je account aan