Leiderschap
2 min

Tevreden met inzicht vs resultaat telt

Document Publicatiedatum: 11 februari 2020 Tekst: Dusan Djukich & Mandy van der Put

Wil je een succesvol leven leiden, dan is het belangrijk om alles wat je hebt geleerd toe te passen in de echte wereld. Inzichten verwerven is enkel een mentale oefening.

Iemand hoort een goed idee, is daar enthousiast over, maar bereikt enkel resultaat door zijn gedrag aan te passen en actie te ondernemen. Een inzicht op zich doet niets voor je. Het geeft toegang tot een keuzemogelijkheid, maar zolang je niet kiest voor nieuw gedrag is een inzicht niets anders dan een inzicht.

Veel mensen gaan heel enthousiast naar allerlei trainingen, maar passen vervolgens niets toe. Het is heel verstandig om jezelf af te vragen: wat ga ik nu echt doen met al die fantastische informatie? Gebruik ik het om mijn doelen in het leven te realiseren? Of ben ik al tevreden met de kennis op zich?

Door Straight-Line Leadership realiseren de meeste mensen zich al snel dat de bron van productiviteit en winstgevendheid in hun eigen persoonlijke besturingssystemen zit: hun inner stances. Het maakt niet uit hoe slim ze zijn of hoe goed hun nieuwverworven kennis en strategieën zijn, als ze hun inner stances niet aanpakken, verbetert er niets. Dan verandert er werkelijk helemaal niets.

Je zou bijna fysiek uit de cirkel van inzicht willen springen om te ontsnappen aan alle nieuwe informatie die je bij je laatste seminar hebt opgedaan. Wanneer je nieuwe inzichten verwerft, heb je informatie gekregen. De sprong uit de vicieuze cirkel maak je door met die informatie de benodigde actie te ondernemen. Zet je inzichten om in resultaat.

Jouw vicieuze cirkel van inzichten verzamelen is een hele gevaarlijke. Voor je het weet ben je aan het eind van je leven de best geïnformeerde persoon in het bejaardentehuis, maar heb je niets bereikt.

Bovenstaande is een fragment uit hoofdstuk 20 uit Straight-Line Leadership.

Advertentie
Straight-Line Leadership Audioboek
Straight-Line Leadership - Tools for Living with Velocity and Power