Thrive is een exclusief platform. Wil je na dit artikel meer lezen? Maak dan een account aan.

Humberto Tan: “Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen”

Er zijn veel mensen die dromen, maar weinigen die deze dromen ook daadwerkelijk omzetten in daden. Humberto Tan geeft zijn visie op het hoofdstuk ‘een droom vs een project’ uit het boek Straight-Line Leadership.

 

Over de spreker
Humberto is radio- en televisiepresentator, sportjournalist en schrijver. Hij is voornamelijk bekend als presentator van het tv-programma RTL Late Night.

Een excerpt uit het hoofdstuk een ‘droom vs een project’ uit Straight-Line Leadership:

‘Mensen die leven in de cirkel jagen dromen na. Voor Straight-Line Leiders hebben dromen geen vaste betekenis. Dromen moet je negeren of je moet ze omzetten in een concreet project. Er is niets mis met dromen, maar je hebt er alleen iets aan wanneer je jouw dromen (het fantaseren en overdenken) omzet in een project waar je daadwerkelijk iets mee kan.

Een concreet project haalt je uit de kinderlijke droomwereld van hoop en verandering. Het bevrijdt je van het ondermijnende willen en brengt je naar het veel krachtigere verantwoordelijkheid nemen.
En begrijp me goed, verantwoordelijkheid heeft niets te maken met schuld hebben. Het betekent simpelweg: je kunt op me rekenen. Ik kan op mezelf rekenen. Ik heb dit.

De wereld is vol van mensen die tevreden zijn met iets weten, ergens over dromen en over iets nadenken. Maar vol verlangen aanmodderen, levert niets op en maakt je leven niet waardevoller.
Zoals Dr. Brad Blanton, de auteur van Radical Honesty zegt: “Met wensen plaats je jezelf op afstand van wat er nu gebeurt. Hoop zorgt ervoor dat de meeste mensen nooit volwassen worden.”

Het mooie van je droom omzetten in een project is dat je van een echt project nooit uitgeput raakt. De rechte lijn van A naar B geeft juist energie.’