Relaties
6 min

Hoe een krachtige omgeving je leven beïnvloedt

Video Publicatiedatum: 09 oktober 2019

Je omgeving is bepalend voor de manier waarop je het leven ervaart. En als je een topatleet als Bibian Mentel in je omgeving hebt, verandert dat radicaal je kijk op de wereld. Dafne Schippers vertelt over het begin van haar carrière en wat ze meenam uit haar relatie met Bibian.

De relatie tussen Bibian Mentel en Dafne Schippers ontstond door middel van een mentorschap. Dafne nam als beginnend sporter deel aan Sporttop: een organisatie die zich inzet voor het voortbewegen van jonge professionele atleten. Sporttop brengt oud-olympiërs in contact met nieuwe talenten. De stichting koppelde Bibian en Dafne aan elkaar, waarna een mentorschap en een hechte band ontstond.

Sporttop werd in 2004 opgericht door tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Zijn doel was om zijn ervaring en expertise over te brengen op de volgende generatie. De oud-olympiërs gaan als mentor aan de slag om de talenten te assisteren bij het bereiken van de top van de sportwereld. Het gaat hierbij vooral om het maken van keuzes en het dealen met de uitzonderlijke pieken en dalen die horen bij een leven als professioneel atleet.

Over Dafne
Dafne Schippers is een Nederlandse atleet. In 2016 won ze zilver op de 200 meter sprint tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dafne ontving tweemaal de eerste plek tijdens de wereldkampioenschappen atletiek.