Effectiviteit
4 min

Het doel bepaalt automatisch de middelen

Video Publicatiedatum: 10 februari 2020 Tekst: Jeremy van BedijkBeeld: Black Belt Magazine

In tijden van oorlog, waar in een fractie van een seconde je hele hebben en houden kan worden afgenomen, is effectiviteit de hoogste prioriteit. Ieder doel moet behaald worden: dat staat op één. Vervolgens moet het zo snel mogelijk met een zo klein mogelijk risico worden behaald. Precies daarom beschikken ervaren militairen over kennis en kunde op het gebied van effectiviteit, waar wij als ondernemers veel van kunnen opsteken.

Richard John “Mack” Machowicz

Mack Machowicz is een Navy SEAL veteraan en was presentator van het Discovery Channel-programma Future Weapons. De lessen die hij leerde in de talloze militaire operaties zijn te waardevol om niet door te geven. En waar de meesten informatieoverdracht doen middels toespraken en lezingen, brengt Mack zijn boodschap over via lichamelijk contact, waardoor communicatie een stuk minder woorden nodig heeft.

Focus op je doel

Ongetrainde mensen doen hun best. En áls ze niet weten wat ze moeten doen, zien ze hoogstens dat er ruimte voor verbetering is. Vaak denken ondernemers teveel na voordat ze actie ondernemen. Dat komt doordat hun situatie niet levensbedreigend is. Was dat wel zo, en was er minder tijd om na te denken, is de kans groot dat ze effectiever waren. In de realiteit is het namelijk zo dat als je een doel helder hebt, de rest volgt. Bekijk de video voor verduidelijking.

Advertentie
Straight-Line Leadership Audioboek
Straight-Line Leadership - Tools for Living with Velocity and Power